Uw ITAD in veilige handen
Alle hergebruik- en recycle- expertise onder één dak

Wat kunt u van WhyWaste verwachten ?

 1. Datavernietiging 100% op orde

U moet er niet aan denken dat uw data 'op straat ' komt te liggen en wij ook niet. Daarom wordt ieder voor hergebruik geschikt component of systeem voorzien van een unieke barcode. Gaandeweg het proces wordt hier allerlei informatie zoals serienummer, type, testresultaat, wipemethode en meer aan toegevoegd. Alle datadragers nemen in dit proces een bijzondere rol in, dit houdt ondermeer in een eigen type barcode en beveiligde ruimte's waar de data wordt vernietigd. Op uw verzoek kan een datadrager ook fysiek vernietigd worden, dit kan door demagnetiseren met een degausser of d.m.v. verkleining via een shredder. In de praktijk gebeurd dit overigens vaak beide.

2. Uitgebreide rapportage

Laat u uw datadrager door ons vernietigen ? Dit doen we niet zonder hier een uitgebreide rapportage van bij te houden. Na afloop ontvangt u een vernietigingsverklaring met een overzicht van alle serienummers van de betrokken datadragers. In dit overzicht wordt tevens melding gemaakt van de methode waarmee de data is vernietigd. Naast deze gegevens wordt er nog veel meer bijgehouden, zo kunnen we rapporteren wat het percentage hergebruik v.s. recycle van uw levering geweest is. Gewichten van individueele items worden geregistreerd indien nodig, testbevindingen per produkt ( serienr. ) zijn opvraagbaar. Zelfs wordt bijgehouden waar uw produkt dat voor hergebruik geschikt is gemaakt uiteindelijk is beland wanneer verkocht.

3. Betrouwbaar en conform richtlijnen

WhyWaste werkt conform de geldende WEEE-richtlijn. WEEE staat voor 'Waste Electrical and Electronic Equipment' en is de gangbare naam voor de Europese richtlijn die de inzameling en recycling van deze afvalstroom reguleert. HKS Metals B.V. beschikt op diverse locaties over de verplichte WEEELABEX certificaten, heeft certificaat MVO prestatieladder 4 en werkt net als 7Digits B.V. ISO9001 en ISO14001 compliant. WhyWaste neemt haar werk heel serieus waar al deze certificaten onder andere het bewijs van zijn.

4. Uitstekende prijzen, doneren mogelijk

WhyWaste biedt u "best of both worlds", 7Digits B.V. expert op het gebiedt van re-marketing en HKS metals B.V. al tientallen jaren een van de grootste op het gebied van recycling. Al het ICT materiaal dat u wilt uitfaseren, vervangen of afvoeren heeft voor ons waarde. Dit stelt ons in staat een meer dan goede prijs voor alle materialen afkomstig uit uw ITAD-trajekt te bieden. Opbrengsten geheel of gedeeltelijk doneren aan een of meerdere goede doelen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

5. U wordt volledig ontzorgt

De bedoeling is dat u door WhyWaste volledig wordt 'ontzorgt'. Van louter de logistieke-,  administratieve- afhandeling tot een complete de-installatie, datacenter- en/of werkplek- migratie. WhyWaste is bekend met "alle takken van sport" en alle werkzaamheden zijn bespreekbaar.

Neemt u contact op indien u meer informatie wenst of gewoon snel aan de slag wilt.